België heeft geen steek laten vallen tegen Schotland. Het had wel veel kansen nodig om met 2-0 te winnen. België blijft, met Kroatië, op kop. Beide landen hebben een 10 op 12 en tellen zo zes punten meer dan de derde.

Mertens mocht beginnen in de plaats van Hazard en scoorde ei zo na in de tweede minuut al, maar keeper McGregor lag tot drie keer toe in de weg.

Meteen na de rust waren de doelrijpe kansen terug. Een kopbal van Benteke likte de lat en de ingevallen Hazard borstelde een vrije trap net naast.

De tijd begon weg te tikken en toen viel de bevrijdende goal: De Bruyne (weer hij) schilderde de bal opnieuw op het hoofd van Benteke, die binnenbuffelde.

Twee minuten later was de buit binnen: Kompany schudde een Messi-beweging uit zijn sloffen en torpedeerde McGregor.

De nul werd op het bord gehouden, 10 op 12 is een prima start van de campagne.